De winkel

Bloemen in een oude slagerij

Bloemendroom is gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 16 in Almelo. Dit pand staat bekend als ‘Paardenslager Mink’. Tot 2019 werd hier ‘volop paardevlees’ verkocht. Voor veel Almeloërs een begrip in de stad. Het pand vormt samen met het naastgelegen ‘de Tapperij’ een gemeentelijk monument.


Sinds 11 september 2021 is hier Bloemendroom gevestigd en aan de winkel is niets veranderd. Het originele hakblok en de originele werktafel maken op natuurlijke wijze onderdeel uit van de bloemenwinkel. Ook de oude eettafel van de slager heeft, na een mooie schilderbeurt, een prominente plek in de winkel gekregen. De mooie wandtegels met fraaie tableaus en de granieten vloer hebben een goede poetsbeurt gehad. En al het originele houtwerk is voorzien van een nieuwe laag verf.


In de winkel willen we zo duurzaam mogelijk werken. Zo wordt het afval gescheiden en het groenafval in de achtertuin gecomposteerd. Maar ook tref je in de winkel geen plastic als verpakkingsmateriaal aan en is het inpakpapier ongeverfd. Zelfs het logo wordt ter plekke gestempeld!